Zoekterm
Soort communicatie­hulpmiddel
Maakt gebruik van
Boodschap weergegeven met
Extra functies
Hulp­middelenoverzicht
1
I-12+
Tobii dynavox

De I-12+ is een plat tabletachtig communicatiehulpmiddel met een 12 inch aanraakscherm. Optioneel ook voorzien met een ingebouwde module voor oogbesturing. Het wordt geleverd met de communicatiesoftware Tobii Dynavox Communicator 5. Gebruikers kunnen communiceren met symbolen en/of tekst in combinatie met synthetische of natuurlijke spraak.

Toepassing

Samen met de communicatiesoftware Tobii Dynavox Communicator 5 wordt ook het pagina-set Sono Key standaard meegeleverd. Sono Key voorziet het apparaat met een complete gebruikersinterface en levert naast tekst-gebaseerde communicatie ook mogelijkheden voor o.a. internetgebruik, e-mailen, bellen, sms’en, chatten, skypen, facebooken, schrijven van documenten, muziek beluisteren, spelletjes spelen en bedienen van apparaten in huis. Voor symboolgebruikers zijn de paginasets Sono Flex en Sono Primo geïnstalleerd. 

Indicatie

Dynamische communicatiehulpmiddelen zijn gemaakt voor kinderen of volwassenen die gebruik maken van plaatjes om te communiceren, maar waarvoor plaatjessystemen te beperkt zijn. Hier heeft de gebruiker de mogelijkheid te categoriseren. Dynamische communicatiehulpmiddelen worden ook ingezet wanneer de motorische problemen zo groot zijn, dat bijv. een eenvoudig tekstsysteem geen optie is. Verder wordt deze ingezet voor mensen met een progressief ziektebeeld, waarbij het hulpmiddel snel aangepast moet kunnen worden aan veranderende lichamelijke situatie. De Tobii Dynavox I-12+ is vooral voor mensen met cerebrale parese, Rett, ALS of afasie geoptimaliseerd.

 Tips

  • Naast directe bediening via aanraakscherm bestaan er mogelijkheden voor alternatieve bediening: schakelaars/USB-aansluitingen voor bv. Muisvervanger, optioneel ingebouwde module voor oogbesturing
  • Twee ingebouwde camera’s vooraan en achteraan voor het maken van foto’s of bv. gebruik van Skype
  • Bluetooth en internetfunctie
Verkrijgbaarheid: rdgKompagne
Kenmerken

Bruikbaar buiten: Nee

Maakt gebruik van

Toets­combinaties: Nee
Niveau­indeling: Nee

Invoer

Symbolen bibliotheek: Nee
Woord­voorspelling: Nee
Zin­voorspelling: Nee
Voorkeurs­zinnen: Nee

Uitvoer

Extra functies

Bediening laptop via coh: Nee
E-mail: Nee
Internet: Nee
Zin­voorspelling: Nee
Omgevings­bediening: Nee

START HIER! BEWUSTWORDING
GEBRUIK VAN HET HULPMIDDEL
HULP­MIDDELEN OVERZICHT
BLOG
NIEUWS
FAQ
KENNISCENTRA
PROFESSIONALS & LEVERANCIERS
HANDIGE LINKS

ZUYD
Expertise centrum Innovatieve Zorg en Technologie
Lectoraat Ondersteunende Technologie in de Zorg | Lectoraat Autonomie en Participatie

POSTBUS 550, 6400 AN Heerlen
Nieuw Eyckholt 300, 6419 DJ Heerlen
communicatiehulpmiddelen@zuyd.nl

www.zuyd.nl - www.eizt.nl