?loading?...
Wie durft te verdwalen
vindt nieuwe wegen!

Bosk bundelt in Meervoudig ondersteund ervaringskennis van ouders en kennis van professionals om checklists en korte filmpjes te ontwikkelen. www.bosk.nl/meervoudigondersteund

 

logo wegwijzer oc

Wegwijzer OC bundelt online informatie over ondersteunde communicatie en maakt dit beter toegankelijk.  www.wegwijzeroc.info/communicatiehulpmiddelen/

 

logo praten kan ik niet..

Het project ‘Praten kan ik niet…maar communiceren wil ik wel’ van Fontys Hogeschool heeft consensus bereikt over de wijze waarop de beperkingen en mogelijkheden van kinderen en jongeren met een meervoudige beperking in kaart gebracht kunnen worden. Aan de hand hiervan kunnen professionals en hulpmiddelenleveranciers bepalen hoe de communicatie het beste ondersteund kan worden.

 

logo Nederlandse vereniging voor Logopedie en Foniatrie

De Nederlandse Vereniging voor Logopedie en Foniatrie (NVLF) behartigt de belangen van haar leden en is de gids die voorop gaat in een veranderend zorglandschap waarbij de cliënt/patiënt in alle levensfasen verzekerd is van kwalitatief hoogstaande logopedische zorg.

 

 ergotherapie nederland

Ergotherapie Nederland (EN) is de beroepsvereniging van en voor ergotherapeuten in Nederland. Samen met haar leden zorgt Ergotherapie Nederland dat de kwaliteit van ergotherapie verder verbetert en behouden blijft. Daarnaast zet EN zich in om de bekendheid van het beroep te versterken.

Innovaties
Het Hersencentrum van het UMC Utrecht had in 2016 een wereldprimeur: voor het eerst is het gelukt om iemand die totaal verlamd is met haar gedachten een computer met communicatiefunctie te laten aansturen in haar eigen huiskamer. Een doorbraak die van grote betekenis voor bijvoorbeels ALS-patiënten. 

 

 

START HIER! BEWUSTWORDING
GEBRUIK VAN HET HULPMIDDEL
HULP­MIDDELEN OVERZICHT
BLOG
NIEUWS
FAQ
KENNISCENTRA
PROFESSIONALS & LEVERANCIERS
HANDIGE LINKS

ZUYD
Expertise centrum Innovatieve Zorg en Technologie
Lectoraat Ondersteunende Technologie in de Zorg | Lectoraat Autonomie en Participatie

POSTBUS 550, 6400 AN Heerlen
Nieuw Eyckholt 300, 6419 DJ Heerlen
communicatiehulpmiddelen@zuyd.nl

www.zuyd.nl - www.eizt.nl