Zoekterm
Soort communicatie­hulpmiddel
Maakt gebruik van
Boodschap weergegeven met
Extra functies
Hulp­middelenoverzicht
2
T3 to Go
Klein & Melgert Developments

De T3 serie biedt een reeks dynamische communicatiehulpmiddelen, waarin gesproken taal wordt vertaald naar pictogrammen. De pictogrammen zitten op bladen en deze bladen met symbolen kunnen gerealiseerd worden met behulp van het meegeleverde
programma KMD Create.

Toepassing
De T3 serie koppelt een ingesproken tekst aan een vakje in een van de bladen met symbolen. Met behulp van het meegeleverde programma KMD Create heeft de gebruiker de mogelijkheid de bladen zelf te ontwerpen. De vormgeving van de vakjes kan naar wens worden aangepast met symbolen, afbeeldingen en tekst. Met de spraaksynthesizer wordt zowel ingesproken als getypte tekst weergegeven. Bepaalde vakjes zijn bladerwijzers, hiermee kan de gebruiker door de hele set bladen navigeren.

Het programma KMD Create behoort vast bij de T3 serie en biedt de mogelijkheid de bladen met symbolen voor de dynamische communicatiehulpmiddelen uit de T3 serie te realiseren. Het werkt voor alle typen uit de T3 serie. Het programma biedt de mogelijkheid met eigen creativiteit mooie bladen te maken en de T3 daarmee te voorzien van noodzakelijke functies. Daarnaast is het mogelijk verschillende boodschappen in te spreken zowel op de computer als op de T3.

De T3 to Go is er in twee uitvoeringen. De T3 to Go 8 met een 8 inch en de T3 to Go 11 met een scherm van 11 inch. Beide modellen zijn van licht gewicht en kunnen gemakkelijk worden meegenomen.

Om het apparaat met de gewenste informatie te vullen, wordt gebruik gemaakt van de KMD Create software. Hiermee heeft de gebruiker de mogelijkheid om op een pc een indeling te ontwerpen, die daarna overgezet wordt op de T3 to Go. Daarnaast is de T3 to Go ook ingericht om bladen te maken en/of aan te passen op het apparaat zelf.

Naast het gebruik van de digitale (opgenomen) stem kan de T3 to Go worden voorzien van een Acapela spraaksynthesizer. Daarmee is het mogelijk om getypte tekst om te zetten in een gesproken boodschap. De synthetische boodschappen kunnen ook worden toegevoegd aan symboolvakken.

De T3 to Go biedt de gebruiker de mogelijkheid zelf foto’s te maken, hij is standaard voorzien van twee camera’s. Het apparaat is uitgerust met een blad fotoalbum, hier kunnen de foto’s direct bekeken worden. Door de blad fotoalbum te voorzien van smalltalk kan de gebruiker de foto’s direct met andere bespreken. Zo kan de gebruiker bijvoorbeeld een dagje uit aan andere laten zien en met hun erover praten. Foto’s die met de T3 to Go gemaakt zijn kunnen in KMD Create gebruikt worden. Bijv. kunnen afbeeldingen geplaatst worden in een vak of gebruikt worden als achtergrond.  

Daarnaast is het ook mogelijk video-opnames te maken en deze in het video-album van de T3 to Go te tonen.

De T3 to Go biedt ook de mogelijkheid voor aangepaste indeling. Mocht de gebruiker regelmatig de weg kwijtraken binnen de dynamische inhoud, dan is het mogelijk om bepaalde categorieën af te schermen met een op maat gemaakte kunststof wand die verwijzers voor de gebruiker afdekt. De omgeving van de gebruiker is wel in staat deze categorieën te bedienen door middel van een speciale aanwijspen.

Indicatie
Dynamische communicatiehulpmiddelen zijn gemaakt voor kinderen of volwassenen die gebruik maken van plaatjes om te communiceren, maar waarvoor plaatjessystemen te beperkt zijn. Hier heeft de gebruiker de mogelijkheid te categoriseren. Dynamische communicatiehulpmiddelen worden ook ingezet wanneer de motorische problemen zo groot zijn, dat bijv. een eenvoudig tekstsysteem geen optie is. Verder wordt deze ingezet voor mensen met een progressief ziektebeeld, waarbij het hulpmiddel snel aangepast moet kunnen worden aan veranderende lichamelijke situatie.

Tips
T3 to go is verkrijgbaar in twee uitvoeringen: 8 en 11 inch scherm

Opties:

  • Transparant en verwijderbaar hulptableaus: voor cliënten die moeite hebben met het aanwijzen van het juiste vakje
  • Robuuste tassen met harde klep, biedt bescherming
  • Tas: zwart, klep: verschillende kleuren
  • Tas met geïntegreerde valbescherming in vorm van een rubber kussen
  • Handvat: tas kan optioneel voorzien worden van een handvat
  • Uitklapbare steun: de tas kan voorzien worden van een uitklapbare steun om hulpmiddel op tafel of werkblad te plaatsen

 

Kenmerken

Lengte: 12 / 29 cm
Breedte: 23 / 20,5 cm
Hoogte/Dikte: 1,6 / 1,8 cm
Gewicht: 596 / 1180 gram
Scherm­grootte: 8 / 10 inch
Stroom­voorziening: Accu
Mee­neem­baar­heid: Rolstoelmontage, Tafelmontage, Bedmontage, Demontabel en verplaatsbaar tussen bed, tafel en rolstoel
Soort communicatie­hulpmiddel : Hardware
Bruikbaar buiten: Nee

Maakt gebruik van

Indeling: Symbolen, uit te breiden
Bediening: Touchscreen (raster beschikbaar: nee)
Toets­combinaties: Nee
Niveau­indeling: Nee

Invoer

Invoer: Tekst, Symbolen/Foto's
Symbolen bibliotheek: Ja
Woord­voorspelling: Ja
Zin­voorspelling: Nee
Voorkeurs­zinnen: Ja

Uitvoer

Uitvoer: Display, Synthetische spraak, Opgenomen spraak, Export teksten uit het symbolenvocabulaire t.b.v. e-mail en social media

Extra functies

Bediening laptop via coh: Ja
E-mail: Ja
Internet: Ja
Zin­voorspelling: Nee
Omgevings­bediening: Nee

START HIER! BEWUSTWORDING
GEBRUIK VAN HET HULPMIDDEL
HULP­MIDDELEN OVERZICHT
BLOG
NIEUWS
FAQ
KENNISCENTRA
PROFESSIONALS & LEVERANCIERS
HANDIGE LINKS

ZUYD
Expertise centrum Innovatieve Zorg en Technologie
Lectoraat Ondersteunende Technologie in de Zorg | Lectoraat Autonomie en Participatie

POSTBUS 550, 6400 AN Heerlen
Nieuw Eyckholt 300, 6419 DJ Heerlen
communicatiehulpmiddelen@zuyd.nl

www.zuyd.nl - www.eizt.nl