Zoekterm
Soort communicatie­hulpmiddel
Maakt gebruik van
Boodschap weergegeven met
Extra functies
Hulp­middelenoverzicht
2
T3 Micro
Klein & Melgert Developments

De T3 serie biedt een reeks dynamische communicatiehulpmiddelen, waarin gesproken taal wordt vertaald naar pictogrammen. De pictogrammen zitten op bladen en deze bladen met symbolen kunnen gerealiseerd worden met behulp van het meegeleverde
programma KMD Create.

Toepassing
De T3 serie koppelt een ingesproken tekst aan een vakje in een van de bladen met symbolen. Met behulp van het meegeleverde programma KMD Create heeft de gebruiker de mogelijkheid de bladen zelf te ontwerpen. De vormgeving van de vakjes kan naar wens worden aangepast met symbolen, afbeeldingen en tekst. Met de spraaksynthesizer wordt zowel ingesproken als getypte tekst weergegeven. Bepaalde vakjes zijn bladerwijzers, hiermee kan de gebruiker door de hele set bladen navigeren.

Het programma KMD Create behoort vast bij de T3 serie en biedt de mogelijkheid de bladen met symbolen voor de dynamische communicatiehulpmiddelen uit de T3 serie te realiseren. Het werkt voor alle typen uit de T3 serie. Het programma biedt de mogelijkheid met eigen creativiteit mooie bladen te maken en de T3 daarmee te voorzien van noodzakelijke functies. Daarnaast is het mogelijk verschillende boodschappen in te spreken zowel op de computer als op de T3.

De T3 Micro is een compact en handzaam communicatiehulpmiddel met een 5 inch scherm. De functionaliteit van de T3 Micro is gelijk aan de T3 en T3 Mini, uniek aan de T3 Micro is wel de mogelijkheid om directe ondersteuning te krijgen van KMD bij vragen of aanpassen van instellingen van het apparaat, hiervoor biedt KMD assistentie op afstand. Het apparaat is zoals de T3 en T3 Mini voorzien van een touchscreen en met het programma KMD Create bestaat de mogelijkheid ook symbolensets voor de T3 Micro aan te maken of aan te passen.

Ook hier kan de gebruiker spraak opnemen of gebruik maken van een spraaksynthesizer die de teksten kan omzetten in spraak. Met het instelmenu is het mogelijk de meest voorkomende instellingen aan te passen op de gebruiker.

Indicatie
Dynamische communicatiehulpmiddelen zijn gemaakt voor kinderen of volwassenen die gebruik maken van plaatjes om te communiceren, maar waarvoor plaatjessystemen te beperkt zijn. Hier heeft de gebruiker de mogelijkheid te categoriseren. Dynamische communicatiehulpmiddelen worden ook ingezet wanneer de motorische problemen zo groot zijn, dat bijv. een eenvoudig tekstsysteem geen optie is. Verder wordt deze ingezet voor mensen met een progressief ziektebeeld, waarbij het hulpmiddel snel aangepast moet kunnen worden aan veranderende lichamelijke situatie.

Tips
Standaard meegeleverd: stevige kunststof koffer
Opties:

  • Tas met openbaar klep, biedt bescherming voor het display en wordt geleverd met een draagriem (leverbaar in kleuren: blauw, rood, geel en wit)
  • Een houder voor aan de broekriem evenals andere steunen
  • Speciale klem voor T3 Micro op steun: vastmaken aan rolstoel, tafel of bed
  • Twee luidsprekers
  • Synthetische stemmen van Acapela
  • Aangesloten op een pc of verbinding met wifinetwerk: mogelijkheid ondersteuning te verlenen en een diagnose te stellen bij klachten
Kenmerken

Lengte: 14,3 cm
Breedte: 9 cm
Hoogte/Dikte: 2,2 cm
Gewicht: 327 gram
Scherm­grootte: 5 inch
Stroom­voorziening: Accu
Mee­neem­baar­heid: Rolstoelmontage, Tafelmontage
Soort communicatie­hulpmiddel : Hardware
Bruikbaar buiten: Nee

Maakt gebruik van

Indeling: Symbolen, uit te breiden
Bediening: Touchscreen (raster beschikbaar: nee)
Toets­combinaties: Nee
Niveau­indeling: Nee

Invoer

Invoer: Tekst, Symbolen/Foto's
Symbolen bibliotheek: Ja
Woord­voorspelling: Ja
Zin­voorspelling: Nee
Voorkeurs­zinnen: Ja

Uitvoer

Uitvoer: Display, Synthetische spraak, Opgenomen spraak

Extra functies

Bediening laptop via coh: Ja
E-mail: Ja
Internet: Ja
Zin­voorspelling: Nee
Omgevings­bediening: Ja

START HIER! BEWUSTWORDING
GEBRUIK VAN HET HULPMIDDEL
HULP­MIDDELEN OVERZICHT
BLOG
NIEUWS
FAQ
KENNISCENTRA
PROFESSIONALS & LEVERANCIERS
HANDIGE LINKS

ZUYD
Expertise centrum Innovatieve Zorg en Technologie
Lectoraat Ondersteunende Technologie in de Zorg | Lectoraat Autonomie en Participatie

POSTBUS 550, 6400 AN Heerlen
Nieuw Eyckholt 300, 6419 DJ Heerlen
communicatiehulpmiddelen@zuyd.nl

www.zuyd.nl - www.eizt.nl