Zoekterm
Soort communicatie­hulpmiddel
Maakt gebruik van
Boodschap weergegeven met
Extra functies
Hulp­middelenoverzicht
2
Zingui 2
Jabbla

De Zingui 2 is een dynamisch communicatiehulpmiddel met een 8 inch widescreen capacitief aanraakscherm, in een zwarte behuizing. Hij is de opvolger van de Zingui. De Zingui 2 werkt met de dynamische communicatiesoftware Mind Express 4 en is bedoeld voor symboolcommunicatie met natuurlijke/synthetische spraak. Woordenschat kan rechtstreeks op het apparaat, of met behulp van de bijgeleverde pc-software Mind Express 4 gemaakt worden. De symboolbibliotheek SymbolStix is standaard inbegrepen en het apparaat is uiteraard uit te breiden met andere bibliotheken. Bovendien bestaat de mogelijkheid eigen plaatsjes toe te voegen, ook met behulp van de pc-software.

Toepassing

De standaard Zingui 2 is bedoeld voor symboolcommunicatie met natuurlijke spraak. Met het ingebouwde microfoon kunnen spraakboodschappen direct op het apparaat opgenomen worden. Door de opname-functie kan een nieuwe boodschap ingesproken worden. De Zingui 2 Plus heeft naast de standaardmogelijkheden ook nog een ingebouwde synthetische stem, zodat lettercommunicatie mogelijk wordt gemaakt en de software bevat enkele aanvullende functies, zoals grammaticale ondersteuning en woordvoorspelling.

De gebruiker heeft de mogelijkheid te categoriseren.

De Zingui 2 is voorzien van een ingebouwde camera waarmee de gebruiker zelf foto’s kan maken. Deze kunnen toegevoegd worden aan het vocabulaire.

Indicaties

Het dynamische communicatiehulpmiddelen Zingui 2 is gemaakt voor kinderen of volwassenen die gebruik maken van plaatjes om te communiceren, maar waarvoor plaatjessystemen te beperkt zijn. Hier heeft de gebruiker de mogelijkheid te categoriseren. De Zingui 2 wordt ook ingezet wanneer de motorische problemen zo groot zijn, dat bijv. een eenvoudig tekstsysteem geen optie is. Verder wordt deze ingezet voor mensen met een progressief ziektebeeld, waarbij het hulpmiddel snel aangepast moet kunnen worden aan veranderende lichamelijke situatie.

Tips

Bediening mogelijk via aanraakscherm, scannend met een of twee schakelaars, of met een (aangepaste) muis

Software is volledig af te schermen voor eindgebruiker, zodat deze niet per ongeluk in bewerkmodus of in Windows terecht kan komen

Ingebouwde camera waarmee gebruiker foto’s kan maken, die dan in fotoalbum worden opgenomen en ook kunnen worden toegevoegd aan het vocabulaire

Via Bluetooth gekoppeld aan een mobiele telefoon, zodat de gebruiker mogelijkheid heeft om te telefoneren (in verbinding met een Android telefoon: bovendien sms-berichten ontvangen en versturen)

Ingebouwde IR-module zodat Zingui 2 ook als afstandsbediening te gebruiken is

Optioneel: combineerbaar met Eddy, een klein draadloos display dat dienst kan dient als meeleesscherm (geeft alle tekst weer die op Zingui wordt getypt en kan deze op commando van gebruiker ook uitspreken) - kan handig zijn voor privégesprekken, of juist voor groepsgesprekken

Twee versies: standaard Zingui 2 en Zingui 2 Plus (standaard Zingui 2 is primair bedoeld voor symboolcommunicatie met natuurlijke spraak. Spraakboodschappen kunnen met behulp van het ingebouwde microfoon direct op het apparaat opgenomen worden. Door de “snelle opname”-functie is het makkelijk om snel een nieuwe boodschap in te spreken. Zingui 2 Plus heeft naast de standaardmogelijkheden ook nog een ingebouwde synthetische stem, zodat lettercommunicatie mogelijk wordt gemaakt en de software bevat enkele aanvullende functies, zoals grammaticale ondersteuning en woordvoorspelling)

Verkrijgbaarheid: Jabbla, rdgKompagne, RTD Arnhem
Kenmerken

Lengte: 21,8 cm
Breedte: 13,8 cm
Hoogte/Dikte: 2,3 cm
Gewicht: 850 gram
Scherm­grootte: 8 inch
Stroom­voorziening: Accu
Soort communicatie­hulpmiddel : Hardware en software
Bruikbaar buiten: Nee

Maakt gebruik van

Toets­combinaties: Nee
Niveau­indeling: Nee

Invoer

Symbolen bibliotheek: Nee
Woord­voorspelling: Nee
Zin­voorspelling: Nee
Voorkeurs­zinnen: Nee

Uitvoer

Extra functies

Bediening laptop via coh: Nee
E-mail: Nee
Internet: Nee
Zin­voorspelling: Nee
Omgevings­bediening: Nee

START HIER! BEWUSTWORDING
GEBRUIK VAN HET HULPMIDDEL
HULP­MIDDELEN OVERZICHT
BLOG
NIEUWS
FAQ
KENNISCENTRA
PROFESSIONALS & LEVERANCIERS
HANDIGE LINKS

ZUYD
Expertise centrum Innovatieve Zorg en Technologie
Lectoraat Ondersteunende Technologie in de Zorg | Lectoraat Autonomie en Participatie

POSTBUS 550, 6400 AN Heerlen
Nieuw Eyckholt 300, 6419 DJ Heerlen
communicatiehulpmiddelen@zuyd.nl

www.zuyd.nl - www.eizt.nl