Minimal Movement Switch (MMS)
Commap

De MMS (Minimal Movement Switch) is een schakelaar die kan worden geactiveerd met minimaal kleine bewegingen. Communiceren en alarmeren wordt mogelijk, ook wanneer dit door iedereen voor onmogelijk wordt gehouden.

Toepassing

Doordat geen contact wordt gemaakt met de schakelaar is de bediening zeer licht en kan het door iedereen, die ergens iets kan bewegen, gebruikt worden. Hierdoor is het zeer geschikt voor ALS- en Locked-In patiënten en voor gebruik op de Intensive Care.

De camera detecteert een beweging van een lichaamsdeel waarop een markerings-sticker is geplaatst. Bij een beweging van het lichaamsdeel wordt dit gesignaleerd door de MMS en doorgegeven aan het te bedienen apparaat.

De beweging kan gemaakt worden door het knipperen met je ogen, het trekken van je wenkbrauw of wang, de beademingsslang of dergelijke.

Alarmeren: De MMS kan worden aangesloten op het draadloze of bedrade alarmsysteem van uw woning, een ziekenhuis, instelling of hospice. Op deze manier kunnen mensen die een gewone (alarm)knop niet kunnen bedienen, toch alarmeren.

Communicatie: De MMS bewijst al jaren zijn functie bij een klein aantal mensen met het Locked-In Syndroom, maar is nu ook geschikt gemaakt voor iedereen met bijvoorbeeld ALS, MS of een andere ziekte die het bewegen bemoeilijkt. De MMS kan gebruikt worden voor het aansturen van een communicatiehulpmiddel en zodoende kunnen letters worden geschreven of pictogrammen worden geselecteerd. De MMS kan bijvoorbeeld ook gebruikt worden in combinatie met ons programma SIDE.

Aanvullende informatie

  • Ongevoelig voor verstellingen: ook na een verschuiving van bijvoorbeeld het bed of door een spasme blijft de schakelaar werken.
  • Kan ook werken op een grotere afstand van de cliënt, waardoor deze naast het bed of verdekt kan worden opgesteld.
  • Werkt ook ’s nachts, in het donker.
Kenmerken

Bruikbaar buiten: Nee

Maakt gebruik van

Bediening: Onbekend
Toets­combinaties: Nee
Niveau­indeling: Nee
Instel­mogelijkheden: Aanpasmogelijkheid via een externe computer

Invoer

Invoer: Tekst, Symbolen/Foto's
Symbolen bibliotheek: Ja
Woord­voorspelling: Ja
Zin­voorspelling: Nee
Voorkeurs­zinnen: Ja

Uitvoer

Extra functies

Bediening laptop via coh: Nee
E-mail: Nee
Internet: Nee
Zin­voorspelling: Nee
Omgevings­bediening: Nee