Sprekend fotoalbum
rdgKompagne

Deze boeken bieden de mogelijkheid foto’s in te steken en bij elk pagina met een foto een spraakboodschap op te nemen. De maximale opnametijd, het aantal pagina’s en het formaat kunnen variëren per product.

Toepassing

De sprekende fotoalbums bieden de gebruiker de mogelijkheid foto’s met spraakboodschappen te voorzien. Naarmate het product kan de aantal pagina’s en de maximale opnametijd per pagina verschillen. De sprekende fotoalbums hebben een afspeelknop of de boodschap wordt automatisch met het omslaan van de pagina afgespeeld.

Indicatie

De sprekende fotoalbums zijn vooral geschikt voor mensen met dementie. De sprekende fotoalbums kunnen door hun als geheugensteuntje worden gebruikt om herinneringen te bewaren. Wel kunnen de spekende fotoalbums ook worden gebruikt door mensen met een spraakgebrek die ondersteuning bij het communiceren nodig hebben. Voor sprekende verhaaltjes, communicatieboeken, stap-voor-stap instructies, geheugenboeken en persoonlijke informatie, belangrijke contacten opslaan, heen en weer schrift voor school of dagverblijf, afspraken organiseren, dagboek maken.

Uitvoering

  • 24 pagina’s voor foto’s van 10x15 cm
  • Foto’s, picto- of tekstkaarten in transparante hoesjes
  • Afspeelknop om spraak te activeren
  • Werkt op AAA-batterijen
Verkrijgbaarheid: rdgKompagne
Kenmerken

Stroom­voorziening: Accu
Bruikbaar buiten: Nee

Maakt gebruik van

Indeling: Onbekend
Toets­combinaties: Nee
Niveau­indeling: Nee

Invoer

Invoer: Symbolen/Foto's
Symbolen bibliotheek: Nee
Woord­voorspelling: Nee
Zin­voorspelling: Nee
Voorkeurs­zinnen: Nee

Uitvoer

Uitvoer: Opgenomen spraak

Extra functies

Bediening laptop via coh: Nee
E-mail: Nee
Internet: Nee
Zin­voorspelling: Nee
Omgevings­bediening: Nee