The Grid 2 (Communicatiesoftware) / Grid Player (communicatie-app voor iOS)
Smartbox

The Grid 2 is software voor het maken van dynamische communicatiekaarten en biedt de mogelijkheid dynamische communicatiehulpmiddelen of een Windows-pc of -laptop als communicatiehulpmiddel in te richten. De software bevat functies voor symbool- en tekstcommunicatie en bovendien ook functies voor computerbediening, e-mailen, skypen, sms’en, het beluisteren van muziek en het lezen van e-books.

Toepassing

The Grid 2 geeft de gebruiker de mogelijkheid kaarten (of vocabulaires) op te stellen. De woorden uit het vocabulaire worden luid uitgesproken van een natuurlijke en/of synthetische stem. Kaarten (of vocabulaires) kunnen bestaan uit een vrij aantal knoppen met symbolen en/of tekst. Met behulp van The Grid 2 kan de gebruiker standaard Grid sets zelf aanpassen op zijn pc. Zo kan hij bijvoorbeeld voorgeprogrammeerde uitingen toevoegen of symbolen voorzien van eigen teksten. Verder biedt zich de mogelijkheid met The Grid 2 andere (gratis online verkrijgbare) Grid sets of eigen vocabulaires op de tablet of smartphone te zetten. Hier kan bijvoorbeeld aan een tekst-gebaseerde kaart worden gedacht, in de vorm van een schermtoetsenbord net woordvoorspelling en voorprogrammeerde zinnen.

Indicatie

Een dynamische software voor ondersteunende communicatie. The Grid 2 is bedoeld voor mensen die alleen beperkt of helemaal niet kunnen spreken. Deze vinden in The Grid 2 een communicatieprogramma dat zich speciaal aan de mogelijkheden en behoeften van de gebruiker kan aanpassen en waarmee de gebruiker symbool en/of tekst-gebaseerd communiceren kan.

De Grid Player is een (aanvullende) App, eveneens uit het gebied van ondersteunende communicatie. Ook deze App werd ontwikkeld voor mensen die zich uit verschillende redenen niet of weinig door spraak begrijpbaar kunnen maken.

Aanvullende informatie

  • The Grid 2 bevat synthetische stemmen zowel mannen- als vrouwenstem (Acapela)
  • The Grid 2 combineren met Grid Player, een gratis communicatie-app voor iPad, iPhone of iPod Touch
  • Grid Player bevat 2 klant-en-klare vocabulaires (Grid sets): een eenvoudige symbolenkaart en een uitgebreidere symbolenkaart met grammaticale ondersteuning
  • Grid Player ondersteund alleen communicatiefuncties; samengestelde boodschappen kunnen vanuit Grid Player gekopieerd worden naar andere apps, zoals e-mail, Facebook en Twitter
  • Grid Player is voorzien van de Widget en SymbolStix symbolen en synthetische mannen- en vrouwenstem van Acapela
  • Grid Player: een Nederlandstalige communicatie-app die een volwaardig vocabulaire op iPad biedt - iPad kan samen met Grid Player als communicatiehulpmiddel worden ingezet (let op: iPad als communicatieplatform heeft ook bepaalde beperkingen en is niet voor iedereen een adequate oplossing!)
  • The Grid 2 kan als 60 dagen demoversie gedownload worden
Verkrijgbaarheid: Apple Store, Commap – communicatie apparatuur BV, rdgKompagne, SKIL
Kenmerken

Soort communicatie­hulpmiddel : Software
Bruikbaar buiten: Ja

Maakt gebruik van

Indeling: Symbolen, uit te breiden
Toets­combinaties: Nee
Niveau­indeling: Nee
Instel­mogelijkheden: Aanpasmogelijkheid via een externe computer

Invoer

Invoer: Tekst, Symbolen/Foto's (Kant-en-klare woordenschat (top-down), Zelf opbouwen (bottom-up))
Symbolen bibliotheek: Ja
Woord­voorspelling: Ja
Zin­voorspelling: Nee
Voorkeurs­zinnen: Ja

Uitvoer

Instel­mogelijk­heden: Volume

Extra functies

Bediening laptop via coh: Nee
E-mail: Nee
Internet: Nee
Zin­voorspelling: Nee
Omgevings­bediening: Nee