ComUnic Eye
Smartbox

De ComUnic Eye is een draagbare, dynamische communicatiecomputer met aanraakscherm waarop het programma The Grid 2 draait en een oogbesturingssysteem op aangesloten is.

Toepassing

De ComUnic Eye werkt met de communicatiesoftware The Grid 2 en een oogbesturingssysteem. Met The Grid 2 kan de gebruiker de mogelijkheden van zijn computer benutten, o.a. communiceren, sms’en of e-mails versturen, tekst schrijven, op het internet surfen. The Grid 2 geeft de gebruiker de mogelijkheid kaarten (of vocabulaires) op te stellen. De woorden uit het vocabulaire worden luid uitgesproken van een natuurlijke en/of synthetische stem. Kaarten (of vocabulaires) kunnen bestaan uit een vrij aantal knoppen met symbolen en/of tekst. Met behulp van The Grid 2 kan de gebruiker standaard Grid sets zelf aanpassen op zijn pc. Zo kan hij bijvoorbeeld voorgeprogrammeerde uitingen toevoegen of symbolen voorzien van eigen teksten. Verder biedt zich de mogelijkheid met The Grid 2 andere (gratis online verkrijgbare) Grid sets of eigen vocabulaires op de tablet of smartphone te zetten. Hier kan bijvoorbeeld aan een tekstgebaseerde kaart worden gedacht, in de vorm van een schermtoetsenbord net woordvoorspelling en voorprogrammeerde zinnen.

Indicatie

De dynamische communicatiecomputer ComUnic Eye is gemaakt voor gebruikers die zeer weinig motorische mogelijkheden hebben zoals ALS-patiënten of patiënten met het locked-in-syndroom.

 Tips

  • Standaard met de Alea oogsturing en een montageplaat voor bv. rolstoelen geleverd
  • Varianten schermgrootte: 11, 13 en 18
  • Werkt met de communicatiesoftware The Grid 2
Verkrijgbaarheid: SKIL
Kenmerken

Scherm­grootte: 11, 13, of 18 inch
Stroom­voorziening: Accu
Soort communicatie­hulpmiddel : Hardware en software
Bruikbaar buiten: Nee

Maakt gebruik van

Indeling: Symbolen, uit te breiden
Bediening: Oogbediening
Toets­combinaties: Nee
Niveau­indeling: Nee

Invoer

Invoer: Symbolen/Foto's
Symbolen bibliotheek: Nee
Woord­voorspelling: Nee
Zin­voorspelling: Nee
Voorkeurs­zinnen: Nee

Uitvoer

Extra functies

Bediening laptop via coh: Nee
E-mail: Nee
Internet: Nee
Zin­voorspelling: Nee
Omgevings­bediening: Nee