Lightwriter SL40 / SL40 Connect
Abilia

De Lightwriter SL40 is een tekst-gebaseerd communicatiehulpmiddel met twee leesbeeldschermen, synthetische spraak en telefonie-optie.

Toepassing

De belangrijkste functie van de Lightwriter SL40 blijft tekstgebaseerde communicatie, hiervoor is het apparaat voorzien van een toetsenbord en uitgerust met twee leesbeeldschermen voor gebruiker en gesprekspartner, en een synthetische mannen- en vrouwenstem. Wanneer de gebruiker een boodschap typt, verschijnt deze direct op beide schermen. Voor een goede afleesbaarheid zijn de schermen iets gekanteld. De Lightwriter SL40 beschikt over een woord- en zinsvoorspeller die het mogelijk maakt de tekstinvoer te versnellen. De woordvoorspeller is zelflerend, daarnaast kunnen veelgebruikte zinnen eenvoudig worden opgeslagen. De gebruiker kan een zin opvragen door een gedeelte van de zin in te typen en daarna op de Kies-knop te drukken. Er verschijnt dan een overzicht van alle zinnen die de getypte tekst bevatten. De gebruiker hoeft dus geen lettercombinaties te onthouden. Bovendien zal de woordvoorspeller volgende woorden voorspellen op basis van de opgeslagen zinnen. De Lightwriter SL40 biedt de gebruiker ook de mogelijkheid automatisch spelfouten te laten corrigeren en afkortingen te laten uitbreiden. Het apparaat kan naast het directe communiceren ook gebruikt worden om te sms’en. De gebruiker kan aan de onderzijde zijn eigen simkaart plaatsen, zodat alle getypte boodschappen dan ook als sms kunnen verzonden worden, bovendien kan een adresboek in de Lightwriter SL40 worden aangelegd. Wanneer een sms wordt ontvangen, klinkt een signaal op en gaat een lampje branden. Dan kan het "Postvak In" geopend worden om het binnengekomen bericht te lezen. Om alle functies toegankelijk te maken, beschikt het apparaat over een eenvoudig bedienaar grafisch menu. Via dit menu kan de gebruiker de verschillende toepassingen openen en persoonlijke instellingen wijzigen.

Met de Lightwriter SL40 Connect is de gebruiker niet alleen in staat direct of per sms met andere te communiceren, maar ook te bellen. Het apparaat heeft een ingebouwde mobiele telefoon, waarmee de gebruiker kan bellen en gebeld kan worden, thuis en onderweg. Daarnaast heeft de Lightwriter SL40 Connect een ingebouwde microfoon, zodat evt. ook andere personen aan het gesprek kunnen deelnemen. De contactpersoon kan dan door de luidspreker van de Lightwriter, of door een aangesloten koptelefoon worden gehoord.

Indicatie

De Lightwriter SL40/Lightwriter SL40 Connect is een tekst-gebaseerd communicatiehulpmiddel voor jongeren of volwassenen die in staat zijn met tekst te communiceren en een toetsenbord kunnen bedienen.

Typische indicaties:

  • Vaak bij verworven letsels of aandoeningen
  • Spastische of slappe verlammingen
  • Neurologische of psychologische stoornissen
  • Neuromusculaire handicap zoals ALS (Amyotrofische Laterale Sclerose)

Aanvullende informatie

  • Vernieuwingen: synthetische stemmen van Acapela, gebruiksvriendelijk grafisch menu op scherm, interessante nieuwe functies
  • Zelflerende woordvoorspeller: nieuwe woorden en namen worden automatisch aan het woordenboek toegevoegd
  • Licht bedienbaar toetsenbord, lay-out van het toetsenbord kan gewijzigd worden van QWERTY naar ABC

Mee geleverd:

  • Draagtas en lader
  • Afdekrasters in drie formaten, waarmee toetsen meer of minder verzonken kunnen worden gemaakt en rastergereedschap

Verdere uitrusting:

  • Infrarood zender voor omgevingsbediening, inleren doet men met behulp van de originele afstandsbediening - vervolgens kan met de Lightwriter SL40 bijv. de tv worden bediend
  • Belknop voor hulproep, wekkerfunctie, notitieboek
  • Werkt met oplaadbare NiMH batterij
  • Beschikbare kleuren: zwart en wit
Kenmerken

Lengte: 24 cm
Breedte: 14 cm
Hoogte/Dikte: 5,5 cm
Gewicht: 870 gram
Stroom­voorziening: Accu
Mee­neem­baar­heid: In bijbehorende tas
Soort communicatie­hulpmiddel : Hardware en software
Bruikbaar buiten: Ja

Maakt gebruik van

Indeling: Tekst
Bediening: Toetsen (aantal toetsen: QWERTY of ABC)
Toets­combinaties: Nee
Niveau­indeling: Nee
Instel­mogelijkheden: Aan/uit knop

Invoer

Invoer: Tekst
Symbolen bibliotheek: Nee
Woord­voorspelling: Ja
Zin­voorspelling: Ja
Voorkeurs­zinnen: Ja

Uitvoer

Uitvoer: Display, Synthetische spraak (aantal stemmen: 2 (man of vrouw); Acapela)
Instel­mogelijk­heden: Volume, Spreeksnelheid

Extra functies

Bediening laptop via coh: Nee
E-mail: Nee
Internet: Nee
Zin­voorspelling: Nee
Omgevings­bediening: Ja