BIG Step-by-Step Gameplay
AbleNet

De BIG Step-by-Step Gameplay is één grote schakelaar met meerder spraakboodschappen en drie spelniveaus. Hij wordt geleverd met verwisselbare kapjes in de kleuren rood, geel, groen en blauw. Daarnaast wordt een doorzichtig kapje meegeleverd, dat op het gekleurde kapje kan worden geplaatst, met een symbool of pictogram eronder.

Toepassing

De BIG Step-by-Step Gameplay is één grote schakelaar met meerdere spraakboodschappen, die zich echter richt op spel gebaseerd leren. Daarvoor heeft het apparaat drie niveaus:

Niveau 1: willekeur-spraakopnames worden in willekeurige volgorde afgespeeld

Niveau 2: willekeur- en eliminatie-opnames worden in willekeurige volgorde afgespeeld en gespeelde boodschappen worden uit de serie verwijderd, zodat elke opname slechts eenmaal voorbij kan komen

Niveau 3: keuze; door de knop snel achter elkaar in te drukken, kan naar de gewenste boodschap “gebladerd” worden om deze te laten uitspreken (dit kan bijv. gebruikt worden om meerkeuzevragen te beantwoorden of voor het kiezen en uitspreken van een wens uit een lijst)

Op elk niveau kunnen verschillende spraakboodschappen opgenomen worden en het gewenste niveau wordt ingesteld met behulp van een schuifschakelaar. De boodschappen kunnen gemakkelijk worden opgenomen met de ingebouwde microfoon. Daarnaast heeft gebruiker ook de mogelijkheid de LITTLE Step-by-Step Choice als één-functie-schakelaar of voor het aansturen van elektronisch speelgoed te gebruiken. De gebruiker kan per spraakboodschap bepalen of het aangesloten speelgoed geactiveerd moet woorden of juist niet.

Indicatie

De BIG Step-by-Step Choice Gameplay is een eenvoudig communicatiehulpmiddel voor beginnende communicatie en eenvoudige communicatiesituaties, gericht op spel gebaseerd leren.

Typische indicaties:

  • Opheldering en oefening
  • Spreektalige communicatie niet of alleen ontoereikend mogelijk
  • Geprononceerde cerebrale of centrale bewegingsstoornis
  • Neuromusculaire handicap zoals musculaire dystrofie
  • Symbool- en/of abstractie besef/vermogen

 Tips

Lijkt qua uiterlijk en functionaliteit op de BIG Step-by-Step Choice with Levels

Voor een persoonlijk tintje kan de BIG Step-by-Step Gameplay voorzien worden van een “skin” Ablenet skinsets: op maat gemaakte stickers, die op de BIG Step-by-Step Gameplay aangebracht kunnen worden (skinsets: dieren, fee, sport, zebra)

Aansluitingen: ingang voor externe schakelaar, uitgang voor extern speelgoed of PowerLink (maakt het mogelijk elektrische apparaten met losse schakelaars te bedienen)

Verkrijgbaarheid: rdgKompagne
Kenmerken

Lengte: 12,5 diameter cm
Hoogte/Dikte: 5,6 cm
Stroom­voorziening: Accu
Soort communicatie­hulpmiddel : Hardware
Bruikbaar buiten: Nee

Maakt gebruik van

Indeling: Onbekend
Bediening: Drukknop (opnametijd: 4 minuten, aantal boodschappen: Een serie boodschappen)
Toets­combinaties: Nee
Niveau­indeling: Nee

Invoer

Invoer: Symbolen/Foto's
Symbolen bibliotheek: Nee
Woord­voorspelling: Nee
Zin­voorspelling: Nee
Voorkeurs­zinnen: Nee

Uitvoer

Uitvoer: Opgenomen spraak

Extra functies

Bediening laptop via coh: Nee
E-mail: Nee
Internet: Nee
Zin­voorspelling: Nee
Omgevings­bediening: Ja