BIG Step-by-Step with Levels
AbleNet

De BIG Step-by-Step with Levels is één grote schakelaar met drie niveaus en meerdere spraakboodschappen per niveau. Hij wordt geleverd met verwisselbare kapjes in de kleuren rood, geel, groen en blauw. Daarnaast wordt een doorzichtig kapje meegeleverd, dat op het gekleurde kapje kan worden geplaatst, met een symbool of pictogram eronder.

Toepassing

De BIG Step-by-Step with Levels is één grote schakelaar met drie niveaus en ruimte voor meerdere spraakboodschappen achter elkaar. Bij iedere activering van de schakelaar wordt de Volgende boodschap afgespeeld en kan er een gesprek op gang komen. Bovendien is het apparaat voorzien van een schuifschakelaar, waarmee de (series) spraakboodschappen op de drie niveaus kunnen worden opgenomen. De boodschappen kunnen gemakkelijk worden opgenomen met de ingebouwde microfoon. Daarnaast heeft gebruiker ook de mogelijkheid de BIG Step-by-Step with Levels als éénfunctieschakelaar of voor het aansturen van elektronisch speelgoed te gebruiken.

Indicatie

De BIG Step-by-Step with Levels is een eenvoudig communicatiehulpmiddel voor beginnende communicatie en eenvoudige communicatiesituaties.

Typische indicaties:

  • Opheldering en oefening
  • Spreektalige communicatie niet of alleen ontoereikend mogelijk
  • Geprononceerde cerebrale of centrale bewegingsstoornis
  • Neuromusculaire handicap zoals musculaire dystrofie
  • Symbool- en/of abstractie besef/vermogen

Tips

Qua uiterlijk en functionaliteit grotendeels overeenkomend met de BIG Step-by-Step communicator

Voor een persoonlijk tintje kan de BIG Step-by-Step with Levels voorzien worden van een “skin” AbleNet skinsets: op maat gemaakte stickers, die op de BIG Step-by-Step with Levels aangebracht kunnen worden (skinsets: dieren, fee, sport, zebra)

Aansluitingen: ingang voor externe schakelaar, uitgang voor extern speelgoed of PowerLink (maakt het mogelijk elektrische apparaten met losse schakelaars te bedienen)

Kenmerken

Lengte: 6,5 diameter cm
Hoogte/Dikte: 7,5 cm
Stroom­voorziening: Accu
Bruikbaar buiten: Nee

Maakt gebruik van

Indeling: Onbekend
Bediening: Drukknop (opnametijd: 4 minuten, aantal boodschappen: Een serie boodschappen)
Toets­combinaties: Nee
Niveau­indeling: Nee

Invoer

Invoer: Symbolen/Foto's
Symbolen bibliotheek: Nee
Woord­voorspelling: Nee
Zin­voorspelling: Nee
Voorkeurs­zinnen: Nee

Uitvoer

Uitvoer: Opgenomen spraak

Extra functies

Bediening laptop via coh: Nee
E-mail: Nee
Internet: Nee
Zin­voorspelling: Nee
Omgevings­bediening: Ja