-
Acticomm

De Acticomm is een computer die therapeutisch ingezet kan worden voor communicatie-ontwikkeling en is niet zozeer bedoeld voor individueel thuisgebruik. Een computer of iPad kan te gevoelig, te klein of te kwetsbaar zijn. De  Acticomm computer is robuust en het touchscreen is eenvoudig te bedienen, zowel staand als vanuit een (rol)stoel. Acticomm bestaat uit een computer die is geïntegreerd in een zwaar, duurzaam en veilig meubel, dat bestand is tegen ruw gebruik. Aan de voorzijde is een robuust aanraakscherm bevestigd, dat spatwaterdicht is en tegen een stootje kan. Alle computerknoppen en bedrading zijn volledig weggewerkt, zodat de eindgebruiker er niet bij kan.Het meubel is zo ontworpen dat het ook voor gebruikers in een rolstoel toegankelijk is. Met de verstelbare monitorarm  kan de de hoogte en positie van het scherm veranderd worden. Acticomm is voorzien van wielen.

Op de Acticomm is standaard het softwarepakket Active geïnstalleerd. Active is ontwikkeld in samenwerking met logopedisten en therapeuten werkzaam in de gehandicapten- en ouderenzorg. Binnen de Active omgeving kan de gebruiker filmpjes en foto’s bekijken, muziek luisteren, educatieve of gewoon leuke spelletjes spelen, en andere activiteiten doen. De Acticomm geeft gebruikers de mogelijkheid zelf, zonder hulp, keuzes te maken. De Active software is volledig met het aanraakscherm te bedienen en zo ontworpen dat eindgebruikers geen toegang hebben tot het achterliggende besturingssysteem. Zo kunnen zij in een veilige omgeving hun activiteiten kiezen en op een plezierige en uitdagende manier nieuwe dingen leren. 

Eigen programma’s toevoegen is ook mogelijk. De 2-Touch computer wordt volledig gebruiksklaar afgeleverd inclusief een uitgebreide instructie.

Dit soort producten wordt in de regel niet vergoed door de zorgverzekeraar. 

Verkrijgbaarheid: rdgKompagne
Kenmerken

Stroom­voorziening: Netspanning
Mee­neem­baar­heid: Tafelmontage
Water­bestendig: Spatwaterdicht
Soort communicatie­hulpmiddel : Hardware en software
Bruikbaar buiten: Nee

Maakt gebruik van

Indeling: Symbolen, uit te breiden
Bediening: Touchscreen (raster beschikbaar: nee)
Toets­combinaties: Nee
Niveau­indeling: Nee
Instel­mogelijkheden: Bedieningssnelheid, Helderheid, Contrast, Volume, Gevoeligheid, Aanpasmogelijkheid op het systeem zelf, Aan/uit knop

Invoer

Invoer: Symbolen/Foto's (Opslag lokaal)
Symbolen bibliotheek: Nee
Woord­voorspelling: Nee
Zin­voorspelling: Nee
Voorkeurs­zinnen: Nee

Uitvoer

Uitvoer: Display
Instel­mogelijk­heden: Volume, Helderheid

Extra functies

Bediening laptop via coh: Nee
E-mail: Nee
Internet: Ja (Wifi)
Zin­voorspelling: Nee
Omgevings­bediening: Nee