HES-communicator
Commap

De HES-communicator is een draagbare, dynamische communicatiecomputer met aanraakscherm. Hierop kan verschillende communicatiesoftware geïnstalleerd worden, bijv. The Grid 3 of Mind Express 4.

Toepassing

Het communicatiehulpmiddel werkt primair met een aanraakscherm. Maar ook schakelaars, toetsenborden, hoofd- en oogbesturing zijn hierop aan te sluiten. Verschillende communicatiesoftware kan erop geïnstalleerd worden, bijvoorbeeld The Grid 3 of Mind Express. Vocabulaires kunnen geheel op maat gemaakt worden op het apparaat zelf. De communicatiesoftware bevat standaard woord-, symbool en zinsvoorspelling en grammaticale ondersteuning. De symboolbibliotheek SymbolStix is standaard inbegrepen, maar er kunnen ook andere bibliotheken toegevoegd worden. De gebruiker heeft ook de mogelijkheid om eigen afbeeldingen te gebruiken. Hiervoor kan een USB-stick worden aangesloten op de HES-communicator. Spraakuitvoer vindt plaats via een synthetische stem, maar daarnaast is het ook mogelijk natuurlijke spraak te gebruiken.

Indicatie

De dynamische communicatiecomputer HES-communicator is gemaakt voor kinderen of volwassenen die gebruik maken van plaatjes om te communiceren, maar voor wie plaatjessystemen te beperkt zijn. Hier heeft de gebruiker de mogelijkheid te categoriseren. De HES-communicator wordt ook ingezet wanneer de motorische problemen zo groot zijn, dat bijv. een eenvoudig tekstsysteem geen optie is. Verder wordt deze ingezet voor mensen met een progressief ziektebeeld, waarbij het hulpmiddel snel aangepast moet kunnen worden aan de veranderende lichamelijke situatie.

Aanvullende informatie

  • Robuust en spatwaterdicht
  • Los mee te nemen of te monteren op rolstoel, rollator of bed
  • Werkt onder ander met de communicatiesoftware Mind Express 4 of The Grid 3
Kenmerken

Water­bestendig: Spatwaterdicht
Soort communicatie­hulpmiddel : Hardware
Bruikbaar buiten: Ja

Maakt gebruik van

Indeling: Symbolen, uit te breiden
Bediening: Touchscreen (raster beschikbaar: ja)
Toets­combinaties: Nee
Niveau­indeling: Ja
Instel­mogelijkheden: Aanpasmogelijkheid op het systeem zelf

Invoer

Invoer: Tekst, Symbolen/Foto's (Zelf opbouwen (bottom-up))
Symbolen bibliotheek: Ja
Woord­voorspelling: Ja
Zin­voorspelling: Nee
Voorkeurs­zinnen: Ja

Uitvoer

Uitvoer: Display, Synthetische spraak, Opgenomen spraak

Extra functies

Bediening laptop via coh: Nee
E-mail: Ja
Internet: Ja
Zin­voorspelling: Nee
Omgevings­bediening: Ja