Zingui
Jabbla

De Zingui is een dynamisch communicatiehulpmiddel met een 8,4 inch kleurenscherm met LED-backlight en een gewicht van slechts 1,08 kilogram. De Zingui werkt met een Zingui-versie van Mind Express (software) en is bedoeld voor symboolcommunicatie met natuurlijke/synthetische spraak. Woordenschat kan rechtstreeks op de Zingui, of met behulp van de bijgeleverde pc-software Mind Express gemaakt worden. De symboolbibliotheek SymbolStix is standaard inbegrepen en het apparaat is uiteraard uit te breiden met andere bibliotheken. Bovendien bestaat de mogelijkheid eigen plaatsjes toe te voegen, ook met behulp van de pc-software.

Toepassing

De standaard Zingui is bedoeld voor symboolcommunicatie met natuurlijke spraak. Met het ingebouwde microfoon kunnen spraakboodschappen direct op het apparaat opgenomen worden. Door de opname-functie kan een nieuwe boodschap ingesproken worden. De Zingui Plus heeft naast de standaardmogelijkheden ook nog een ingebouwde synthetische stem, zodat lettercommunicatie mogelijk wordt gemaakt en de software bevat enkele aanvullende functies, zoals grammaticale ondersteuning en woordvoorspelling.

De gebruiker heeft de mogelijkheid te categoriseren.

Indicaties

De Zingui is gemaakt voor kinderen of volwassenen die gebruik maken van plaatjes om te communiceren, maar waarvoor plaatjessystemen te beperkt zijn.

De Zingui kan ook ingezet worden wanneer de motorische problemen zo groot zijn, dat bijv. een eenvoudig tekstsysteem geen optie is. Verder wordt deze ingezet voor mensen met een progressief ziektebeeld, waarbij het hulpmiddel snel aangepast moet kunnen worden aan veranderende lichamelijke situatie.

Tips

  • Bediening mogelijk via aanraakscherm, scannend met een of twee schakelaars, of met een (aangepaste) muis
  • Software is volledig af te schermen voor eindgebruiker, zodat deze niet per ongeluk in bewerkmodus of in Windows terecht kan komen
  • Twee versies: standaard Zingui en Zingui Plus
Verkrijgbaarheid: Jabbla, rdgKompagne, RTD Arnhem
Kenmerken

Bruikbaar buiten: Nee

Maakt gebruik van

Toets­combinaties: Nee
Niveau­indeling: Nee

Invoer

Symbolen bibliotheek: Nee
Woord­voorspelling: Nee
Zin­voorspelling: Nee
Voorkeurs­zinnen: Nee

Uitvoer

Extra functies

Bediening laptop via coh: Nee
E-mail: Nee
Internet: Nee
Zin­voorspelling: Nee
Omgevings­bediening: Nee